Lakossági felhívás

2020. március 20. 10:50:03  nyomtatási kép
Tisztelt Körmendiek!


Az elmúlt napok történései világosan megmutatták, hogy az emberek egy jelentős része még mindig nem veszi elég komolyan a Magyar Kormány, valamint az Önkormányzat felhívásait, intézkedéseit!
 
Így ismételten azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy ezeket a lehető legszigorúbban tartsák be, hiszen az Önök és családtagjaik, barátaik egészsége a tét!
 
Aki teheti maradjon otthon, és próbálja meg minimálisra csökkenteni a kontaktjai számát! Kiemelten fontos ez az idősek tekintetében, akikre a koronavírus a legnagyobb veszélyt jelenti. Számukra a Szociális Szolgáltató és Információs Központon keresztül megszerveztük a megfelelő ellátást. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy nagyon kevés idős ember él a felkínált segítséggel!

Arra kérném a fiatalabb korosztály képviselőit is, hogy próbáljanak meg hatni idős hozzátartozóikra, és forduljanak bizalommal kollégáinkhoz! Minden idős ember részére biztosítani tudjuk a megfelelő ellátást, legyen szó akár bevásárlásról, akár a gyógyszerek kiváltásáról, vagy éppen a különböző ügyek intézéséről!

Kérem, vegyék komolyan a helyzet súlyosságát! Amennyiben az emberek hozzáállása a következő időszakban nem változik, úgy meg fogjuk vizsgálni a jogi lehetőségét annak, hogy milyen további szigorító intézkedéseket vezethetünk be Körmenden!

Bízom benne, hogy nem kell majd további drasztikus eszközökhöz nyúlnunk!
A járvány terjedésének megállítása mindannyiunk felelőssége! Kérem, legyenek ebben partnerek!


Körmend, 2020. március 20.


Köszönettel:


Bebes István
Körmend Város Polgármestere